Talvi- ja kevätkautena hiihdetään,lasketellaan, kelkkaillaan ja retkeillään. Monipuolinen latuverkosto pidetään Ylläksellä loistavassa kunnossa ja retkireittien varrella on mukavia pysähdyspaikkoja laavuilla ja tunturikahviloissa. Laskettelija pääsee nauttimaan erilaisista rinneprofiileista - kirjoa löytyy niin aloittelijalle kuin rinnetaiturille. Lapset on huomioitu ihan omin hissein ja laskettelurintein. Ratsastusharrastukseenkin löytyy paikkoja ja reittejä.

 

Kuvat Kesänginjärveltä

 

 

Kesäkausi Ylläksellä on rauhallinen. Tunturi maastoineen on kaunista seutua patikoida, lenkkeillä, pyöräillä ja vaikka kalastaa kirkkaan puhtaissa jokivesissä, järvissä ja puroissa. Yöttömän yön tunnelmat ovat hyvin erilaista elämystä, koska valoa riittää koko vuorokauden eikä Juhannuksen aikaan aurinko laske lainkaan. Lapin kesässä "kaikki kukkii nopeasti" - ja se mikä kukkii ja kasvaa on kaunista. Voit löytää retkilläsi hyvin erilaisia kasvilajikkeita joko kukkina, heininä, pensaina tai maanpäällyskasvustoina.

 

 

Syyskuukaudet on täynnään väriloistoa, valoa ja kuulaita päiviä sekä hämyisiä, kuutamoisiakin iltoja. Voit jonakin aamuna kävellä myös rapsakkaassa kuuraisessa maastossa, kun yön halla on saapunut tunturiin.

Paras ruska-aika on tavanomaisimmin syyskuun puolivälin paikkeilla, monet kertovat, että se on just 10s syyskuuta! Patikointi ja pyöräily tai vain samoaminen maastossa on mukavaa ja mieltä virkistävää sekä voimia keräävää talven eloa kohti mentäessä. Luonnonantimina voi jokamiehen oikeuksin poimia marjoja ja sieniä nautittavaksi. Maistappa vaikka kaarnikkaa, jota variksenmarjaksi tavanomaisimmin kutsutaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiihtoladuille pääset aivan pihapiirin läheltä

ja laskettelurinteisiin (3 km) autolla tai SkiBussilla

Lasten hisseiltä ja rinteestä

Kaunis talvipäivä tammikuussa

 

Ylläksen rinteiltä kesänäkymä

Myllykaltio kesäasussa

 

 

Kuvat: Mari Niiranen, Antti Räty ja Rauni Räty

 

Powered by Aava