Ajo-ohje

Kaltiontie 2-6, 95970 Äkäslompolo

(Myllykaltio Oy)

Saavuttuasi Äkäslompoloon, käännyt Yllästunturiin johtavalle tielle ja siten tulet kylän keskustaan. Ohitat Jounin kaupan ja kauppakeskuksen, kohta käännyt oikealle Sivulantielle,(tiehaarassa lukee myös iso kyltti KAULAVAARA). Aja sitä niin pitkälti... noin 300 m, että näet hotelli Ylläskaltion oikealla ja ennen sitä käännyt oikealle Kaltiontielle. Aja sitä pitkin kunnes tulee risteys, josta käännyt vasemmalle ja silloin oletkin jo perillä vaalean vihreiden talojen edessä. Huoneisto 340 sijaitsee Kaltiontien kaartaessa vasemmalle, toisena talona ja ollen sen päätyhuoneisto.

Huoneistojen oven pielessä ovat numerot, ja Sinä haet numeroa 340.

Sijainti

”Kävelymatka Jounin kauppaan, ruokaravintoloihin ja iltarientoihin, kivenheitto safariretkille, muutama kilometri laskettelurinteisiin ja maisematietä reilu kymmenen kilometriä Iso Ylläksen puolelle ja mm kylpylä Ylläs Saagaan. Hiihto- ja ulkoilureittien vieressä”...

Vaikka kiinteistö on hyvin lähellä eli n 600 m etäisyydellä kylän palveluista, niin silti sen sijainti on rauhallinen.

Äkäslompolon kylän peruspalvelut mm Jounin kauppa, apteekki, Alko, urheiluliikkeet, monet erikoisliikkeet, ravintolat,kahvilat, hyvinvointikeskus yms ovat alle kilometrin etäisyydellä. Lääkärikeskus MediYlläs on Äkäshotellin kiinteistössä n 1 km päässä.

Lentokenttä- ja junabussipysäkille on matkaa pikku kävelyn verran eli ne lähtevät hotelli Ylläskaltion pihasta, sinne myös saapuen. Ylläksen laduille sekä ulkoilureiteille on pihapiiristä matkaa 0.3 km, rinteille ja hissiasemalle matkaa tulee n. 3 km ja sinne pääsee sujuvasti myös SkiBussilla, jonka pysäkki on myöskin hotelli Ylläskaltion pihassa.


Äkäslompolojärven rannalta.

Järvellä on myös hyvä hiihdellä ja siirtyä Ylläksen monipuolisille hiihtoreiteille tai kävellä, pyöräillä, lumikenkäillä tai potkukelkkailla...

 

 

 

Powered by Aava