Ajo-ohje

Kaltiontie 2-4, 95970 Äkäslompolo

(Myllykaltio Oy)

 

Saavuttuasi Äkäslompoloon, käännyt Yllästunturiin johtavalle tielle ja siten tulet kylän keskustaan. Ohitat Jounin kaupan ja kauppakeskuksen ja kohta käännyt Sivulantielle, oikealle (tiehaarassa lukee myös iso kyltti KAULAVAARA ym nimiä). Aja sitä niin pitkälti... noin 300 m, että näet hotelli Ylläskaltion oikealla ja ihan sitä ennen käännyt oikealle Kaltiontielle. Aja sitä pitkin, kunnes tulee risteys, josta käännyt vasemmalle ja silloin oletkin jo perillä vaalean vihreiden talojen edessä. Huoneisto 340 sijaitsee Kaltiontien kaartaessa vasemmalle, toisena talona ja ollen sen päätyhuoneisto.

Huoneistojen oven pielessä ovat numerot, ja Sinä haet numeroa 340.

Sijainti

”Kävelymatka Jounin kauppaan, ruokaravintoloihin ja iltarientoihin, kivenheitto safariretkille, muutama kilometri laskettelurinteisiin ja maisematietä reilu kymmenen kilometriä Iso Ylläksen puolelle ja mm kylpylä Ylläs Saagaan. Hiihto- ja ulkoilureittien vieressä”

Vaikka kiinteistö on hyvin lähellä eli n 600 m etäisyydellä kylän palveluista niin silti sen sijainti on rauhallinen.

Äkäslompolon kylän peruspalvelut mm Jounin kauppa, apteekki, alko, urheiluliikkeet, erikoisliikkeet, ravintolat,kahvilat, hyvinvointikeskus yms ovat 0,6 – 0.8 km etäisyydellä, lääkärikeskus MediYlläs on Äkäshotellin vieressä n 0.5 km päässä. Lentokenttä- ja junabusseille on matkaa 0.2 km eli ne lähtevät hotelli Ylläskaltion pihasta, sinne myös saapuen. Ja Ylläksen laduille sekä ulkoilureiteille on pihapiiristä matkaa 0.3 km, rinteille ja hissiasemalla matkaa tulee n. 3,0 km ja sinne pääsee sujuvasti myös SkiBussilla.Akäslompolojärven rannalta. Järvellä myös hyvä hiihdellä, kävellä, potkukelkkailla.... 

 

 

 

Powered by Aava